Konfekt kage med figner og vanilje
Opslået af Michelle Olsen den
Konfekt kage med figner og vanilje
Antal Stjerner
Portioner
12
Vidunderlig Efterårs kage med søde, salte og syrlige noter.
Den perfekte og atypiske kombination af en konfektbund med knasende lag, figen kompot og en sød vaniljemousse.
Toppet med en smuk glaze og knasende kakao blade
Og så er den Glutenfri
Opskriften af udviklet af Michelle, som deltog i Den Store Bagedyst i 2022.
Følg Michelles Kageunivers på Instagram: @Michelolsen
Ingredienser
-
Kagering ø18
-
Kagering ø16
-
Kageplast 8cm
-
Silikomart Eclisse
-
Tuille form Ahorn
- 100 g Gold chokolade
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 2 æg
- 75 g mandelmel
- 1/2 tsk flagesalt
- 80 g Callebaut Gold chokolade
-
25 g mandel krokant
- 10 g crips kugler
- 4 friske figner
- 150 g sukker
- 4 spsk citronsaft
- 1 tsk agar agar
- 3 ark husblas
- 150 g hvid chokolade
- 3 tsk vaniljepaste
- 4 dl fløde
- 150g sukker
- 100 g vand
- 100 g glukosesirup
- 100 g kondenseret mælk
- 150 g Gold chokolade
- 5 blad husblas
- 15g smeltet smør
- 15g sukker
- 15g mel
- 15g æggehvider
- 1 tsk kakaopulver
Det skal du bruge
Gold konfekt bund
Gold knaslag
Figen kompot
Hvid chokolade vanilje mousse
Gold glaze
Tuille Blade
Sådan gør du
Gold konfekt bund
Smelt smør og chokolade og lad det stå. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps
Vend chokoladeblandingen i din æggesnaps. og vend forsigtigt mandelmel og salt heri.
Kom i en ø18 kagering og bag ved 180 grader i cirka 25 minutter.
Når kagen er færdig og afkølet udstikkes bunden i Ø16.
Gold Knaslag
Smelt chokolade og kom mandel krokant og crips kugler i. Fordel over kagen og kom den på frys.
Kom kageplast i en ø16 kagering, placer bunden her og kom derefter dit knaslag ovenpå og frys
Figen kompot
Skær de friske figner i tern og kom i en kasserolle sammen med vand og sukker.
Kog det i cirka 15 minutter, til de er helt møre.
Kom 4 spsk citronsaft heri og blend til kompot.
Kog kompotten op med 1 tsk agar agar i minimum 1 minut. Når den er afkølet lidt, hældes den over knaslaget på kagen og kommes tilbage på frys.
Hvid chokolade vanilje mousse
Sæt husblas i blød i koldt vand
Kom fløde i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen.
Kom husblas heri, sammen med vaniljen.
Rør i blandingen indtil en ensartet masse og alt chokoladen er smeltet sammen med fløden.Kom film på overfladen af chokoladeblandingen og kom på køl natten over eller på frys i cirka en time. Det er vigtigt at cremen bliver gennemkold. Når cremen er gennemkold piskes den luftig.
Kom cremen i din silikoneform. Det er vigtigt at du presser cremen godt ud i formen.
Vend din frosne kage på hovedet i og sæt på frys til dagen efter. Minimum 4 timer.
Gold glaze
Kom husblas i blød i koldt vand
Kom sukker vand og glukosesirup i en lille gryde og kog op indtil sukkeret er opløst. Kom Gold chokolade i en høj kande og hæld den varme lage heri sammen med husblas og kondenseret mælk.
Stavblend i 2 minutter. Lad glazen afkøle indtil 31 grader.
Kan evt. opdeles og indfarves i andre farverNår glazen af korrekt temperatur tager du din frosne kage ud af formen og glazer med det samme.
Tuille blade:
Bland det hele sammen og smør ud i tuille formen
Bages ved 180 grader i 7 minutter.
For at dine tuille ikke knækker er det vigtigt at tage dem ud af silikoneformen mens de er helt varme.
Kan evt. bukkes ved at ligges over en kagerulle eller lign.
Del dette opslag
- Tags: Kager