Chokolade/Hindbær Kage til mange
Opslået af Tine andkjær Jensen den
Skal du holde fest, og vil du gerne lave en virkelig lækker kage, til mange mennesker.
som helt uden problemer kan laves en dag eller 2 i forvejen - så er denne lige noget for dig.
Du kan nemt vælge imellem flere slags topping eller indfarve med pastafarve
Chokolade/Hindbær Kage til mange
Antal Stjerner
Portioner
18
Skal du holde fest, og vil du gerne lave en virkelig lækker kage, til mange mennesker.
som helt uden problemer kan laves en dag eller 2 i forvejen - så er denne lige noget for dig.
Du kan nemt vælge imellem flere slags topping eller indfarve med pastafarve
Ingredienser
-
Bageform 38x25cm
-
2 æg
-
350g sukker
-
2 dl. neutral olie (jeg brugte Raps)
-
6 spsk. kakao
-
300g mel
-
2 tsk. bagepulver
-
1 dl. vand
-
1 ½ dl mælk
-
1 shot stærk kaffe (ca. 40ml)
-
50g bagedrops
-
Crispy Citron Creme
-
150g blød smør (ikke smeltet)
-
150g Flormelis
-
2 spsk vand.
-
100g Neutral smørost
-
4 spsk Fruitymix eller…
-
2 spsk. smagspasta
-
20g hindbær moussepulver
-
20g vand
-
100g fløde
-
Sprøjteposer
-
Tyl Petal 104 (Blomster)
-
Stjerne Tyl (Toppe)
Kagen
Topping (Creme og derefter Vælg enten mousse eller frosting)
Hindbær Creamcheese frosting
Hindbær Mousse
Til pynten
Sådan gør du
Kagen
Pisk æg, sukker og olie godt sammen
Bland salt, kakao, mel og bagepulver godt sammen i en anden skål
Kom melblandingen i æggesnapsen og tilsæt vand, rør sammen så det ikke klumper
Tilsæt mælken lidt af gangen, og til slut kaffe, og rør til en blank dej
Fordel i en 38x25 springform - Jeg bruger den fra Oetker
Bag kagen ca. 25-30min ved 180 grader varmluft
Afkøl kagen helt og udstik derefter ca. 18 runde kager i ø6cm, gem evt. kanter til romkugler
Toppings (Valgfri)
Hindbær Creamcheese frosting
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt, tilsæt vand og fruitymix/smag og pisk godt sammen.
Kom smørost i og pisk kort til det lige er samlet.
Kom i en sprøjtepose og fordel på kagerne
Moussen
Mix 20g moussepulver med 20g vand
Tilsæt 100g fløde (1dl) og pisk til en luftig flødeskum
Du må ikke overpiske - den sætter sig på køl
Pyntningen
Fordel først 1 tsk Crispy Citron Creme på hver kage
Kom Creme/mousse i sprøjteposer med tyller i, og sprøjte forskellige mønste på kagerne, Kan være blomster eller toppe
Sæt kagerne på køl
Note
Kan med fordel laves i forvejen, jeg sætter mine på låget af en condibøtte og låget ovenpå.
Del dette opslag
- Tags: Kager