Hindbær/Rabarber Is både
Opslået af Tine den
Hindbær/Rabarber Is både
Antal Stjerner
Portioner
8
Syrlige, søde og helt perfekte isbåde.
Kan laves både med og uden ismaskine.
Ingredienser
-
Vaffelskål maskine
-
Frysetørrende Rabarber (Pynt)
-
Frysetørrede Hindbær (Pynt)
-
Ismaskine
-
½ æg
- 1/2 spsk sukker
-
125g hvedemel
-
½ tsk bagepulver
-
½ tsk vaniljesukker
-
2 dl mælk (Her bruger jeg altid sødmælk)
-
50g smeltet men afkølet smør
-
130g rabarber puré
-
130g hindbær Puré
-
1 tsk. vaniljepasta
-
40g sukker
-
½ tsk. Agar Agar
-
2 dl. fløde
-
1 bøtte dessert creme
-
4 tsk. Hindbær Smagspasta
-
60g Callebaut Strawberry
-
60g Hvid chokolade
-
20g kakaosmør
-
2 spsk. Callebaut mandel krokant
Du skal bruge
Vaffelskåle
Hindbær/Rabarber marmelade
Is creme
Topping
Sådan gør du
Vaffelskåle
Pisk sukker og æg sammen
Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker, og tilsidst mælk og smør.Opvarm vaffeljernet godt, og kom en smule fedtstof i.
Fyld jernet til max stregen og bag dem gyldne.Sæt dem på frys for at afkøle dem helt
Hindbær/Rabarber marmelade
Opvarm din rabarber og hindbær puré sammen med sukkeret, til det er helt smeltet sammen, Tilsæt vanilje & Agar og kog 1-2 min.
Afkøl derefter helt.OBS: har du ikke færdig kompot, start da med at kog frugten med en smule vand og stavblend helt glat.
Is creme
Pisk fløde og dessert creme godt sammen, og vend hindbær smagen i.
Har du ismaskine køres den nu til cremet softice.
Ellers sætter du den til side til du er klar til samlingen
Samlingen
Kom marmelade i dine vaffelskåle, både i bunden og op af kanterne.
Kom dernæst et lag is, og så igen marmelade og slut af med is.
Glat overfladen og frys dem helt
Smelt chokolade og kakaosmør til din topping, op til ca. 40 grader. og kom mandel krokanten i.
Dyp isbådene en af gangen i chokoladen og drys med frysetørret pynt.
Opbevares indpakket på frys.
Note
TIP:
Tag dem ud af fryseren 20min før servering, så de bliver bløde indeni
Del dette opslag
- Tags: Is