Kirsebær Dessert
Opslået af Tine den
Kirsebær Dessert
Antal Stjerner
Kategori
Portionsanretning
Portioner
8
Forb. tid
1 Time
Tid
3 Timer
Jule desserten anno 2021
Desserten består af en sprød mørdej/brunkage bund, sød vaniljecreme, kirsebær indlæg og så er den toppet med rød velvet spray og den lækreste CHAI creme
Den fineste jule dessert, skabt i den smukkeste form fra Silikomart; Kit The Ring – som du kan finde HER
Ingredienser
- 50g Flormelis
- 100g Hvedemel
- 50g Knuste Brunkager
- 75g Koldt smør
- 1/2 Æg
- 100g Kirsebær sauce uden klumper
- 1/2 vaniljestang
- 1 blad husblas
- 2 blade husblas
- 50ml Fløde
- 120g hvid chokolade
- 1 hel vanilje stang
- 200ml fløde
- 50g Blød smør (Stue temp. ikke smeltet)
- 40g Flormelis
- 1 Tsk. Chai pulver
- 50g Naturel smørost
-
Rød Velvet Spray
-
Jule Krymmel
Bund
Kirsebær Indlæg
Vanilje Creme
Chai Creme
Derudover skal du bruge
Sådan gør du
Bund
- Smulder smør sammen med flormelis, mel og brunkager, tilsæt æg og ælt det kort sammen, kun lige til dejen er samlet.
- Udrul tyndt ca 3mm mellem 2 stykker bagepapir, og læg dejen på køl i ca. 30min
- Udstik derefter med udstikkeren og bag bundende ca. 5-8 min ved 190 grader til de er gyldne – afkøl dem helt.
Kirsebær Indlæg
Laves i den mindste af silikoneformene
Udblød husblas i koldt vand i 10 min.
Kom kirsebær sauce og vaniljekorn i en lille kasserolle og lun det let, og smelt husblas heri.
Fordel i de 8 ringe og sæt formen i fryseren i ca. 1 time
Vanilje Creme
Udblød husblas i koldt vand.
Smelt chokoladen i en kasserolle, sammen med 50ml fløde og vaniljekorn.
Tilsæt din husblas heri og smelt sammen, lad det afkøle let
Pisk 200ml fløde til let skum, og vend sammen med chokoladecremenFyld din store silikone form halvt op, og sæt formen I fryseren 10-15min.
Befri dit kirsebær indlæg og placer det i det store ringe ovenpå moussen, og fordel nu resten af din mousse i formene.Sæt på frys i minimum 2-3 timer – gerne flere dage, men kom så film over kagernes bund når det har sat sig, så de ikke danner en hinde.
Chai Creme
Pisk Smør, flormelis og chai sammen til en luftig creme, tilsæt smøreost og pisk kort til cremen er samlet, og kom i en sprøjtepose.
Befri dine kager fra formene, og sprøjt med rød velvet spray, placer dem på bundende og sprøjt din chai creme på toppen.
Del dette opslag
- Tags: Jul