Københavner Stang Islagkage
Opslået af Tine den
Københavner Stang Islagkage
Antal Stjerner
Kategori
Is
Portioner
12
Fantastisk og fortryllende! Det er lige netop hvad denne islagkage er!
Sød, frisk og mega lækker.. Københavnerstang eller Lynstang er manges yndlingsis! og jeg elsker den også.
Og denne islagkage er nok den bedste jeg har smagt.
Kan laves i en silikoneform eller vores engangsforme som du finder HER
Ingredienser
-
Silikoneform Ø20 eller
-
One Strip engangsform
-
Kagering ø20 (eller du kan bage i silikoneformen)
-
Ismaskine (med eller uden kompressor)
-
Perfect Meringue (marengs) til pynt
-
100g ristede hasselnødder
-
80g Digestive Kiks
-
1 tsk. vanilje sukker
-
80g æggehvider
-
90g sukker
-
1 blad husblas
-
2 dl. fløde
-
4 dl. sødmælk
-
100g sukker
-
20g skummetmælkspulver
-
½ tsk. cremodan
-
½ tsk. vaniljepulver
-
1 blad husblas
- 3,5 dl. vand
- 60g sukker
-
140g Ananas Fruitymix
Du skal bruge
Bunden
Vanilje is
Ananas Sorbet
Sådan gør du
Bunden
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Kør halvdelen af nødderne, digestive og vaniljesukker på en mini hakker eller lign, til det er blendet godt
De resterende nødder hakkes lidt grovere.
Pisk hvider og sukker til en luftig marengs og vend sammen med nødder/kiks.
Kom i din ø20 form og bag bunden ca. 20-25min og afkøl herefter helt
Vaniljeis
Udblød husblas i koldt vand
Kom alle de resterende ingredienser op i en kasserolle og varm op til 85 grader under omrøring.
Tilsæt husblas og rør sammen.
Afkøl iscremen helt (under 5 grader) og kør herefter til en tyk softice på din ismaskine
Placer din bund i din ø20 form og fordel vaniljeisen ovenpå og glat overfladen ud.
Sæt på frys
Ananas Sorbet
- Udblød husblas i koldt vand i min. 5 minutter
Kom vand, sukker og fruitymix i en kasserolle og kog op i nogle minutter, så sukkeret smelter.
Tilsæt husblas til den varme lage og rør sammen
Afkøl væsken HELT - gerne til dagen efter, eller under 5 grader
Kør på ismaskinen i ca. 25-40min til en cremet is, og fordel den ovenpå vanilje isen
Lad nu kagen fryse helt ind, gerne natten over eller mere
Topping
Pynt kagen med marengs, blomster eller lign og tag den ud fra frys ca. 10min før servering
Del dette opslag
- Tags: Is