Lagkage til 20-30 personer
Opslået af Tine den
Lagkage til 20-30 personer
Antal Stjerner
Portioner
20-30
Stor lækker og virkelig velsmagende Lagkage, som er let og lave og som holder sig frisk i dagevis.
Kagen er stor og der er nok til 20-30 personer, måske helt op til 40 ved mindre stykker.
Kagen kan sagtens laves mindre, evt. kan opskriften halveres og laves i en ø22 springform
Ingredienser
-
Oetker springform 38x25cm
-
Kageplast
-
500g Krydderkage mix
-
2 æg
-
70g olie eller smeltet smør
-
140ml vand
- 4 æg
- 135g sukker
- 1 tsk. bagepulver
-
20g kakaopulver
-
70g mel
-
4 store æbler
-
3 spsk sukker
-
½ dl vand
-
1 tsk. vaniljesukker
-
Lidt citronsaft
-
100g Æblemousse pulver
-
125g vand
-
500ml fløde
-
100g Chokolade moussepulver
-
125g vand
-
500ml fløde
-
100g Karamel
-
50g Biscoff Crunch
-
250ml fløde til flødeskum
-
Marcipan
-
Non-temp chokolade
-
Spiselige Flag
Du skal bruge
Krydderkagebund
Lagkage Bund
Æblekompot
Æble mousse
Chokolade mousse
Øvrigt til samlingen
Eventuelt
Sådan gør du
Krydderkagebund
Kom bagepapir i din spring form og tænd ovnen på 165 grader varmluft
Mix alle delene sammen og smør dejen ensartet ud i formen.
Bages 25min og afkøles helt
Lagekage Bund
Varm ovnen op til 195 grader varmluft og kom bagepapir i din form
Kom æg og sukker i en skål, og pisk ca. 4-5 min til en helt lys og meget luftig æggesnaps
Bland bagepulver, kakao og mel i en skål, og sigt det ned i æggemassen, og vend nu massen rundt med en dejskraber til det hele er samlet. Smør ud i formen og bag bunden i 12 minutter og afkøl helt
Æblekompot
Skæl æblerne og skær dem i små tern.
Kom dem i en lille gryde med de resterende ingredienser og kog dem møre i 8-10min.
Stavblend dem helt fint og afkøl letMåske der er behov for lidt ekstra sukker eller citron saft?
Æbler er meget forskellige, så husk at smag til
Æble og chokolade mousse
Pisk mousserne i hver deres skål, efter anvisning på bøtten.
Man mixer her først pulver med vand, tilsætter fløden og pisker op til en flødeskum
Samlingen
Kom kageplast rundt langs kanten på den form du bagte i, og placer den uden bunden, på et kagefad.
Læg først krydderkagen i, smør æble kompot ovenpå, med ca. 2 cm fri til kanten hele vejen rundt, så det ikke løber ud.
Kom æblemoussen oven på, og læg lagkagebunden på
Kom din karamel i en sprøjtepose og sprøjt striber af karamel på bunden, og drys hele overfladen med Biscoff crunch
Top med din chokolademousse og lad kagen sætte sig på køl til dagen efter
Pynt
Pisk 250ml fløde til skum, og smør kanterne op, resten bruges til at lave en fin kant på toppen.
Derover har jeg pyntet med et stykke udskåret marcipan (100g) som er skrevet på med Non-temp chokolade og pyntet med spiselige flag og blomster