Hindbær Lagkage med velvet
Opslået af Tine den
Hindbær Lagkage med velvet
Antal Stjerner
Portioner
10-15 pers.
Sommeren synger på sidste vers, og det betyder store røde og lækre hindbær i min have – elsker det.
Denne kage er den skønneste kombi af nødder, søde syrlige bær og et hint af koldskål & lime.
Ingredienser
-
Silikoneform Ø16
-
Justerbar Kagering
-
Rød velvet spray
-
Kageplast
-
65g sukker
- 2 æg
- 40g mel
- 1 tsk vanilje sukker
- 1⁄2 tsk bagepulver
-
40g hakkede hasselnødder
-
75g Hindbær puré
- 1 blad husblas
-
3 spsk sukker
-
½ tsk vaniljepulver
- 2 spsk vand
-
150g hindbær Puré
- 50g sukker
-
1 tsk vaniljepulver
-
2 blade husblas
- 2 dl fløde
-
1 bæger pasturiserede æggehvider (2 hvider)
-
6 tsk. sukker
- 4 blade husblas
-
4 tsk. sukker
- 2 lime – saft & skal
-
1 dl koldskål – eller kærnemælk
-
4 dl fløde
Du skal bruge
Bund
Kompot
Hindbær Mousse
Koldskålsmousse
Sådan gør du
Bund
Sukker, vanilje og æg piskes i 5 minutter, til det er let og meget luftigt
- Mel og bagepulver sigtes sammen og vendes forsigtigt i og derefter de hakkede nødder.
Dejen kommes i en kageringen som sættes til Ø20 og bages i ca. 14 min ved 180 grader Afkøles
Kompot
Husblas udblødes i koldt vand
Hindbær koges med vand, sukker og vanilje i ca. 10 min.
og husblas smeltes heri.
Støbes i en silikoneform Ø16Lad det sætte sig på frys, til det er helt fast
Hindbær mousse
Husblas udblødes i koldt vand
Hindbær, sukker og vanilje koges op, kom husblas i og afkøl.
Pisk fløden til let skum og vendes derefter forsigtigt sammen med pureenKom moussen op i ø16 silikoneformen ovenpå kompotten og lad det sætte sig på frost
Koldskålsmousse
Æggehvider og de 6 tsk sukker piskes til tyk guf, og sættes tilside Husblas udblødes i koldt vand
- Lime saft og revet skal kommes i en kasserolle, sammen med 4 tsk sukker og varmes op.
Smelt husblas heri og vend derefter koldskål/kærnemælk i
Vend nu let sammen med guf til en samlet creme
Fløden piskes til let skum og vendes i til sidst
Samlingen
Placer din nøddebund på det ønskede fad, og sæt dit hindbær indlæg midt på bunden
Kom kageplast i din kagering, og placer den om kagen med ca. 1 cm luft hele vejen rundt i kanten
Hæld koldskålsmoussen over og glat overfladen
Sæt på frys til den er helt fast, gerne til dagen efterBefri kagen fra formen og spray den frosne kage med velvet spray, og pynt med friske bær og revet lime skal
Note
Indlæg med kompot og hindbær mousse kan med fordel laves flere dage i forvejen.
Del dette opslag
- Tags: Kager