Orange Snitter
Opslået af Tine andkjær Jensen den
Lækre søde og syrlige snitter, som emmer af orange
Holder sig lækker i dagevis, i en bøtte i køleskabet.
Opskriften finder du herunder, og giver ca 18 lækre stykker.
Orange Snitter
Antal Stjerner
Kategori
Kage
Portioner
18
Lækre søde og syrlige snitter, som emmer af orange
Holder sig lækker i dagevis, i en bøtte i køleskabet.
Opskriften finder du herunder, og giver ca 18 lækre stykker.
Ingredienser
-
Bradepande 36x24
-
Orange creme
-
Orange Knas til pynt
-
Oetker Appelsin skaller til pynt (giver ekstra smag)
- 150g mel
- 75g koldt smør
- 50g flormelis
-
½ tsk pebernød krydderi (kan udelades)
- ½ æg
- 150g sukker
- 150g marcipan
- 150 blødt smør
- 40g mel
-
2 tsk. orange smagspasta
-
1 ½ æg
-
110g mælke chokolade
- 80ml fløde
-
3 spsk. Nougaty Gianduja
Du skal bruge
Mørdejsbund
Mazarin
Ganache
Sådan gør du
Mørdejsbund
Bland mel og flormelis, og evt. krydderi og smuldre det kolde smør ud i og tilsæt til sidst ægget.
Ælt kun lige sammen til dejen er samlet.
Udrul så den passer i formen og læg på køl imens ovnen varmer op, ca. 15-20minBag bunden i 10 minutter ved 180 grader
Afkøl let og fordel orangecreme på bunden
Mazarin
Del marcipanen groft og bland godt med sukkeret, tilsæt den bløde smør og æggene et af gangen, tilsæt orange smag/creme
Saml massen med melet og fyld på sprøjtepose og sprøjt dejen i baner ovenpå din bund. Det er vigtigt at du ikke trykker ned, så det blander sig for meget med orange cremen
Glat overfladen jævn.
Bag bunden igen i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Den skal være let gylden.Afkøl kagen helt
Ganache
Smelt din mælke chokolade i en skål.
Kom fløde i en lille gryde og bring til kogepunktet, hæld over chokoladen og rør i midten indtil det samler sig tilsæt så gianduja og rør til den bliver en blank ganache
Afkøl til den tykner let og smør på kagen, drys med orange knas og hakkede appelsin stykker og lad den sætte sig helt, inden kanterne skæres fra og den deles.
Note
Opbevares på køl i flere dage