Kirsebær Snitter
Opslået af Tine andkjær Jensen den
Kirsebær Snitter
Antal Stjerner
Kategori
Kage
Portioner
18
Lækre søde og syrlige snitter, som emmer af julens toner
Holder sig lækker i dagevis, i en bøtte i køleskabet.
Opskriften finder du herunder, og giver ca 18 lækre stykker.
Ingredienser
-
Bradepande
-
Kirsebær Sauce
-
Kirsebær Knas til pynt
- 150g mel
- 75g koldt smør
- 50g flormelis
-
½ tsk pebernød krydderi (kan udelades)
- ½ æg
- 150g sukker
- 150g marcipan
- 150 blødt smør
- 40g mel
-
3 tsk. kirsebær smagspasta
-
1 ½ æg
-
150g hvid chokolade
- 80ml fløde
-
1 tsk. kirsebær smagspasta
-
½ tsk. pebernød krydderi (kan udelades)
Du skal bruge
Mørdejsbund
Mazarin
Ganache
Sådan gør du
Mørdejsbund
Bland mel og flormelis, og evt. krydderi og smuldre det kolde smør ud i og tilsæt til sidst ægget.
Ælt kun lige sammen til dejen er samlet.
Udrul så den passer i formen og læg på køl imens ovnen varmer op, ca. 15-20minBag bunden i 10 minutter ved 180 grader
Afkøl let og fordel 4-5 spsk. kirsebær sauce på bunden – jeg stavblendede hele saucen først, og hældte den tilbage på glasset
Mazarin
Del marcipanen groft og bland godt med sukkeret, tilsæt den bløde smør og æggene et af gangen.
Saml massen med melet og sæt det på køl i 10-15 min.
Fyld massen på sprøjtepose og sprøjt dejen i baner ovenpå din bund. Det er vigtigt at du ikke trykker ned, så det blander sig for meget med kirsebær saucen, men lidt gør ingenting.
Glat overfladen jævn.
Bag bunden igen i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Den skal være let gylden.Afkøl kagen helt
Ganache
Smelt den hvide chokolade i en skål.
Kom fløde, smag og krydderi i en lille gryde og bring til kogepunktet, hæld over chokoladen og rør i midten indtil det samler sig og bliver en blank ganache.
Farven her kan være lidt fesen, tilsæt evt. lidt pasta farve eller colormill (Jeg har brug Color mill; Rose)
Afkøl til den tykner og smør på kagen, drys med kirsebær knas og lad den sætte sig helt, inden kanterne skæres fra og den deles.
Note
Opbevares på køl i flere dage