Snebold Nissehue Is
Opslået af Tine den
Snebold Nissehue Is
Antal Stjerner
Portioner
8
Skøn julet dessert, enten til julens gæster eller måske til dem som ikke er vilde med Risalamande.
Som nemt laves både med og uden ismaskine. Hvis du har en ismaskine, vil jeg altid anbefale at bruge denne, men isen kan også sagtens laves som en parfait uden ismaskinen
Desserten består en cremet kirsebær is, samt en snebold vaniljeis, med en knasende snebold bund.
Man kan også gøre dem ekstra spændende ved at gemme en mandel i den midterste is
Ingredienser
-
2 poser mini snebolde
-
Babá medium form til indlæg
-
Silikomart Harmony
-
Rød velvet spray
-
150g fløde
-
200g dessertcreme
-
¼ tsk. vaniljepulver
-
3 tsk. sukker
-
5 tsk. kirsebær smagspasta
-
60g knuste snebolde
-
200g fløde
-
300g dessertcreme
-
4 tsk. sukker
Du skal bruge
Kirsebær is
Snebold Is
Sådan gør du
Kirsebær is
Pisk fløden til let skum i en skål
I en anden skål piskes dessert creme, med vanilje, sukker og kirsebær smag, vend derefter sammen med flødeskummet
Tilsæt evt. en ekstra ske kirsebær smag nu, og lav lidt swirls for ekstra intens smagKom kirsebær isen i Babá formen og frys den i minimum 2-3 timer til den er fast
Obs. har du en ismaskine, så kører den til en softice inden indfrysning i formen
Snebold is
Knus eller hak sneboldene
Pisk fløden til let skum i en skål
I en anden skål piskes dessert creme og sukker, vend derefter sammen med flødeskummet, og tilsæt halvdelen af sneboldene
Skyld Harmony formen i varmt vand, ryst den godt og fyld så formen halvt op.
Kom dit kirsebær is indlæg godt ned i.
Igen, har du en ismaskine så indfrys isen inden den kommes i formenFordel reten af de knuste snebolde i formen som bund og top med resten af iscremen til den når kanten
Frys i minimum 5-6 timer, gerne endnu længere
Befri fra formen, sprøjt med et tyndt lag velvet spray og top med en snebold inden servering
Note
Isen kan sagtens sprøjtes med velvet spray nogle timer før servering, og sættes tilbage på frys
Del dette opslag
- Tags: Is