Mango Kage med hvid chokolade
Opslået af Michelle Olsen den
Mango Kage med hvid chokolade
Antal Stjerner
Kategori
Kage
Portioner
12
Skønneste kage med mango, kokos og hvid chokolade.
Kagen er en hyldes til sommer isen "Magnum Sunlover"
Opskriften af udviklet af Michelle, som deltog i Den Store Bagedyst i 2022.
Følg Michelles Kageunivers på Instagram: @Michelolsen
Ingredienser
-
Kagering Ø16
-
Silikomart Universo
-
Funcakes Velvet spray - Chokolade hvid
- 60 g smør
- 60 g hvid chokolade
- 75 g sukker
- 1 æg
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 80 g mel
- Nip salt
- Citronskal af en 1/2 citron
- 80 hvid chokolade
- 20 g kakaosmør
- 50 g kokosmel
-
20 g crips kugler
-
200 g Mango Puré
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vand
-
2 tsk Mango smagspasta
- 0,75 tsk agar agar
- 4 husblas
- 100 g hvid chokolade
-
120g Mango Puré
- 3 tsk smagspasta
- 4 dl fløde
- 1 ark husblas
- 2,5 dl fløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g chokolade
-
1 frisk mango skåret i tern
-
1 tsk. vaniljesukker
-
1 tsk. Mango Smagspasta
Du skal bruge
Bund
Knaslag med kokos
Mango kompot
Mango mousse
Hvid chokoladecreme
Pynt
Sådan gør du
Bund
Smelt smør og hvid chokolade i en lille gryde og sæt til side Pisk æg, sukker til en luftig masse og tilsæt din smeltede smør/ chokolade blanding.
Kom mel, salt og vaniljesukker i og vend det sammen.
Tilsæt til sidst din revet citronskal.
Bages i ø16 kagering i cirka 20 min ved 185 grader. Lad den derefter blive i formen.
Knaslag
Smelt chokolade og kakaosmør
Tilsæt resten af ingredienserne og kom det ovenpå din blondiebund.
Kom kagen på frys, men du laver kompotten.
Mango kompot
Kog mango puré sammen med citronsaft, vand, sukker og vaniljesukker. Og tilsæt så smagspasta.
Tilsæt agar agar og kog op i cirka 1 min.
Kom kompotten ovenpå dit knaslag på kagen og sæt tilbage på frys i minimum 2-3 timer
Mango mousse
Kom husblas i blød i koldt vand.
Smelt den hvide chokolade langsom sammen med mango puré. Tilsæt 1 dl fløde i gryden og smelt din husblas heri.
Tilsæt mango smagspasta
Pisk resten af fløde til en let skum og vend det forsigtigt sammen med din mango creme.
Hæld moussen i Universo formen, befri din bund fra den anden form og sæt på hovedet ned i og sæt på frys til dagen efter.
Hvid chokoladecreme
Sæt husblas i blød i koldt vand
Varm fløde op til lige under kogepunktet og smelt den hvide chokolade og husblas heri, tilsæt vaniljesukker.
Kom din chokoladecreme i en skål og dæk overfladen med film og sæt på køl til dagen efter.
Dagen efter: Pisk din chokoladecreme luftigt, og kom i en sprøjtepose med rund tyl
Pynt
Befri din frosne kage fra formen og spray et lag velvet spray.
Kom dutter af hvid chokoladecreme i kanten rundt.
Skær din mango i tern og vend med smagspasta & vaniljesukker.
Fordel i mellem chokoladetoppene
Note
Tip: Ønsker du ikke at bruge færdig puré kan du erstatte 1:1 med mango, og koge helt møre og derefter stavblende.
Obs. på denne masse kan afgive lidt mere vand
Del dette opslag
- Tags: Kager