Mazarin snitter med blåbær
Opslået af Tine den
Mazarin snitter med blåbær
Portioner
18
De er vildt vanedannende! Så er det sagt 🙂 De lækreste bløde snitter, fulde af lækkerier.
Der bliver til 18 gode stykker i en opskrift, og de kan holde sig helt op til en uge på køl.
Ingredienser
-
Bradepande mellem
-
Blåbær syltetøj
- 150g mel
- 75g koldt smør
- 35g flormelis
- 15g kakaopulver
- ½ æg
- 150g sukker
- 150g marcipan
- 150 blødt smør
- 40g mel
- 2 æg
- 100g Nougat
- 50g mørk chokolade
- 50g fløde
Det skal du bruge
Mørdejsbund
Mazarin
Nougat creme
Sådan gør du
Mørdejsbund
- Bland mel, flormelis og kakao, smuldre det kolde smør ud i og tilsæt til sidst ægget.
Ælt kun lige sammen til dejen er samlet
Læg på køl i ca. 30 min, og udrul så den passer ned i din bradepande, som er foret med bagepapir
Bag bunden i 10 minutter ved 180 grader
Afkøl let og fordel et godt lag syltetøj på bunden – jeg brugte ca. ½ glas
Mazarin
Riv marcipanen groft og bland godt med sukkeret, tilsæt den bløde smør og æggene et af gangen
Saml massen med melet og sæt det på køl i 10-15 min
Fyld massen på sprøjtepose (Hvis du har) og sprøjt dejen i baner ovenpå din bund.
Det er vigtigt at du ikke trykker ned, så det blander sig for meget med syltetøjet. Glat overfladen jævn.
Bag bunde igen i 20-25 minutter ved 180 grader. Den skal være let gylden.
Afkøl kagen helt
Nougat creme
Smelt Nougat og chokolade sammen i en lille skål.
Opvarm fløden i en lille gryde, kun lige til kogepunktet, og hæld det over chokoladen
Rør i midten, indtil din creme er helt samlet og blank.
Smør den ud over hele kagen og lav et fint mønster med en gaffel
Opbevar din kage på køl herefter
Note
Når kagen er helt afkølet, så kan kanterne skæres fra og dernæst deles i 18 lækre stykker
Opbevares i en bøtte på køl
Del dette opslag
- Tags: Kager