Sprøde Flutes med hvedesur
Opslået af Tine den
Sprøde Flutes med hvedesur
Antal Stjerner
Portioner
2
Lækre sprøde flutes, perfekte til supper, grillmad, og en hver anden ret, hvor et godt stykke brød har betydning
Opskriften giver 2 flutes
Ingredienser
-
Flutes form
-
Ridse kniv
-
2,5 dl. lunt vand
-
25g gær
-
2 spsk. oliven olie
-
250g hvedemel - Gerne tipo 00
-
100g Durum mel
-
7g salt
-
7g bage enzym
-
15g hvedesur
Du skal bruge
Dejen
Sådan gør du
Opløs gæren i det kune vand (ca. 37 grader) og tilsæt oliven olie
Kom resten af ingredienserne i, og ælt dejen (aller helst på maskine) i ca. 10min. tilsæt evt et lille drys mel, hvis dejen er meget klisteret.
Dejen skal være smidig og let klisteret
Kom dejen i en ren skål, smurt med en lille smule olie og hæv overdækket og lunt i 1 ½ time
Vend dejen ud på et meldækket bord, og del i 2.
Kom bagepapir i din flutes form, og stræk nu dine dej stykker lange og slanke, og spænd dem op, ved at folde kanterne på den lange led ind mod midten.
Kom dem i formen og lad dem hæve yderligere 1 time
Tænd ovnen på 220 grader, drys dine flutes med lidt flagesalt, og durum mel og snit dem.
Bages ca. 30min - til de er let mørke og lyder hult når du banker under dem.
Del dette opslag
- Tags: Brød