2025 Dubai Chokolade kage
Opslået af Tine den
Vildt lækker og smagfuld chokolade bombe dessert.
Består af en fudgy brownie med pistacie, Dubai chokolade creme bestående af pistacie creme & sprød Kadayif og en blød chokolade mousse. Kagen er toppet med en spejlblank glaze og pyntet med guld
2025 Dubai Chokolade kage
Antal Stjerner
Portioner
8
Vildt lækker og smagfuld chokolade bombe dessert.
Består af en fudgy brownie med pistacie, Dubai chokolade creme bestående af pistacie creme & sprød Kadayif og en blød chokolade mousse. Kagen er toppet med en spejlblank glaze og pyntet med guld
Ingredienser
-
Silikomart Stone form
-
2025 stencil
-
Guld støv
-
Jeg har brugt vores Guld kant sukker til pynt
-
80g mørk chokolade
- 40g smør
- 1 æg
- 100g sukker
- 1 knps. Havsalt
- 20g mel
-
4 tsk. Pistacie krokant
-
125g Pistacie Creme
-
25g kadayif (kan erstattes af feuilletineknas)
-
2 blade husblas
-
80g mælke chokolade
-
1 dl. fløde
- 2 ½ dl. fløde
-
3 blade husblas
-
100g mørk chokolade
- 120 ml mælk
- 50g sukker
-
15g glukose sirup
-
Sort farve
Du skal bruge
Kagen
Dubai Creme
Mousse
Glaze
Sådan gør du
Kagen
- Smelt chokolade og smør sammen i en gryde.Pisk æg og sukker luftigt og vend sammen med chokolade.
Tilsæt salt og mel og vend sammen til en ensartet dej, tilsæt pistacie
Kom dejen i en 20x20 bageform og bag 10-12 minutter ved 175 grader varmluft.
Afkøl helt og udstik 8 kager i ø5cm
Dubai Creme
Mix pistacie creme og Kadayif godt og fordel ovenpå de udstukkede bunde
Moussen
- Udblød husblas i koldt vand i min. 5 minutter
Opvarm chokolade og 1dl fløde, indtil chokolanden er smeltet og udblød så husblas heri
Pisk fløden til let flødeskum og vend sammen med chokolade cremen, ikke for voldsomt så moussen bliver for tynd.
Lad den evt. sætte sig lidt inden du fylder i formen, så din bund ikke synkerFyld formen 2/3 op og læg din bund i
Frys kagerne i minimum 4 timer, gerne flere dage.
Glaze
Husblas udblødes
Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet- Lagen hældes over chokoladen, tilsæt farve og blend med stavblenderen helt nede, så der ikke kommer bobler
Afkøl glazen til ca. 30 grader – eller til du fornemmer at den begynder at blive tykt flydende.
Befri dine kager fra silikoneformen, placer på en rist og hæld glazen over dem
Når glazen har sat sig let, placers stencil over kagen 2mm fra og der sprayes med guld.
Optø på køl minimum 2 timer og server