Æble Cheesecake
Opslået af Tine den
Æble Cheesecake
Antal Stjerner
Kategori
Cheesecake
Portioner
12
Tror faktisk det er den bedste cheesecake, jeg nogensinde har lavet OG smagt… Og jeg har smagt mange.
Den emmer af skønne smage og minder om en god gammeldags æblekage.. Whats not to like..
Ingredienser
-
Ø16 kagering
-
Justerbar kagering
-
Kageplast
- 3 æbler
- 45g rørsukker
- 1 tsk vaniljepaste
- 1 dl vand
- 1 tsk citron saft
- 1 blad husblas
- 75g Digestive
-
75g Kammerjunkere/bastogne kiks
- 25g Rasp
- 100g Smør
- 1 spsk vand
- 1 drys kanel
- 3 blade husblas
- ½ dl fløde
- 2 spsk æble kompot
- 50g hvid chokolade
- 1 tsk vaniljepaste
- 50g flormelis
- 200g smørost
- 2 dl fløde
- 2 blade husblas
- 2 dl æblejuice
Du skal bruge
Æblekompot
Bund
Ostecreme
Gelé
Sådan gør du
Æblekompot
Æblerne skrælles og skæres i små tern, og koges derefter møre i ca. 10min med sukker, vanilje og vand
Stavblend pureen og tilsæt udblødt husblas
Kom 2 dl kompot i en form med Ø16, og lad den sætte sig helt på frys. Kan med fordel laves nogle dage i forvejen.
Bund
Kiks og rasp knuses til en fin mel, og kanel blandes i
Smelt smørret og bland med kiksemel og vand
Tryk massen ned i en ring Ø20, som er beklædt med kageplast og sat på et spækbræt med film/bagepapir under
Lad bunden sætte sig på køl, og flyt til det ønskede fad efterfølgende
Placer dit frosne kompot lag ovenpå bunden
Ostecreme
1/2 dl fløde, hvid chokolade og æblekompot kommes i en kasserolle og smeltes sammen. Tilsæt udblødt husblas og afkøl
Smørost, vanilje og flormelis røres let sammen, så det ikke klumper, og vendes derefter sammen med chokoladen
2 dl fløde piskes til let skum, og vendes sammen med ostecremen
Hæld cremen over bunden og lad den sætte sig på køl/frost, til den er helt fast i overfladen
Gelé
Lun æblejuicen i en kasserolle, og tilsæt udblødt husblas, til det er smeltet godt sammen
Afkøles til det er lillefingervarm, og hældes over kagen forsigtigt
Laden kagen sætte sig og befri derefter fra kageringen og pynt
Note
Bagte æbler:
1 æble
Kanelsukker
Æblet skæres i tynde skiver, og kernerne fjernes
Drys med kanelsukker og bag ved 150 grader til skiverne er faste og sprøde
Del dette opslag
- Tags: Cheesecake