Æble lagkage
Opslået af Tine den
Æble Lagkage
Antal Stjerner
Portioner
12
Æblesæsonen er over os og hvilken herlig tid.
Denne lagkage er perfekt til sæsonen - nem at lave, let lækker og med min mildhed som klassisk æblekage, som behager både børn og voksne
Ingredienser
-
Justerbar kagering
-
Kageplast 8cm
-
Kant bagepapir
-
10-12 knuste makroner
-
4 æg
-
135g sukker
-
90g mel
-
1 tsk. bagepulver
-
1 tsk. vaniljesukker
-
3 store æbler
-
2 dl. vand
-
50g sukker
-
1 tsk. vaniljesukker
-
⅓ tsk. kanel
-
½ tsk. Agar Agar
-
60g Æble Mousse pulver
-
75g vand
-
250ml fløde
Du skal bruge
Bunden
Æble kompot
Æble Mousse
Sådan gør du
Bunden
Pisk æg og sukker lyst og luftigt i ca. 4 min
Sigt mel, bagepulver og vanilje i, og vend det let og forsigtigt sammen.
Indstil din kagering til ø20 og kom kantbage papir i.
Bag kagen i ca. 20min ved 190 grader varmluftAfkøl helt og del bunden i 2
Æblekompot
Skræl æblerne og skær dem i små tern.
Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker, vanilje og kanel og kog dem møre under låg i ca. 10 min.
Stavblend dem let og tilføj agar agar, under omrøring og kog kort op.
Lad det afkøle til stuetemp.
Æble mousse
Kom moussepulver og vand i en skål, og rør det sammen til pulveret er opløst.
Tilsæt fløden i skålen og pisk op til en ter flødeskum
Samlingen
Sæt din første lagkagebund på en fad og kom kageplast og din kagering omkring og stram den ind.
Kom halvdelen af din æble kompot på, drys med knuste makroner og fordel halvdelen af moussen ovenpåPlacer næste bund og gentag, glat det øverste lag mousse helt glat og sæt kagen på køl. Rigtig gerne til dagen efter så den kan trække godt med fugt
Befri kagen fra ringen og kageplast og top med marengs, flødeskum eller lign. i kanten
Del dette opslag
- Tags: Kager