Brunsviger Fastelavnsboller
Opslået af Tine den
Brunsviger Fastelavnsboller
Antal Stjerner
Kategori
Kage
Portioner
8
Forb. tid
1 Time
Tid
1 Time
2 af de lækreste sager, mødes og forenes i disse lækre fastelavnsboller.
Lad dig ikke skræmme af wienerbrødsdejen, for det er faktisk slet ikke så svært
Fastelavnsboller! Det største lyspunkt i en mørk januar :-)
Her får du opskriften på 8 lækre store Brunsviger Fastelavnsboller
Ingredienser
-
250ml mælk
-
30g gær
-
2 spsk sukker
-
2 æg
-
1 ½ tsk fint salt
-
500g hvedemel
-
250g koldt smør
- æg til pensling
-
8 tsk. Brunsviger creme
-
8 tsk Vanilje Creme (Bagefast)
-
Vanilje Creme (Brug overskud fra fyldet)
-
2 dl. Fløde
-
1 tsk. Brun farin
-
2 tsk. Brunsvigercreme
Wienerdej
Fyld
Brunsviger Flødecreme
Sådan gør du
Wienerdej - dejen
Gæren opløses i mælken og ægget piskes i.
Tilsæt sukker, mel og tilsidst salten og ælt dejen godt – gerne på maskine
Sæt dejen på køl i 15-30 min.
Imens skæres smørret i tynde skiver, og samles på et stykke film, som en kvadrat – ligges derefter i fryseren
Wienerdej - Samlingen
Udrul den kolde dej, på et meldrysset bord.
Dejen skal udrulles som en kvadrat, i ca dobbelt størrelse af smørret.
Placer det kolde smør derpå, og fold kanterne godt ind over, så de lukker helt tæt. Udrul nu dejen i en rektangel, indtil dejen er ca 1 cm tyk.Så skal de første 3 lag foldes:
Læg første 1/3 af dejen ind over midten, og tag så den anden side og gør det samme. Placer dejen på et spækbræt og sæt det i fryseren i 15 min, eller på køl i 30.Rul igen dejen ud på et meldrysset bord, og gentag overstående – dette skal gøres, så du i alt gør det 3 gange
Når dejen er afkølet efter 3. og sidst foldning, rulles dejen ud i ca 1 cm tykkelse.
Udstik 16 ens cirkler.
De første 8 cirkler placeres på 2 bageplader med god afstand og pensles med æg.
De sidste 8 cirkler, udstikkes et hul i midten, som ved en donut og de placeres ovenpå de andre,Nu skal de fyldes
Fyld
Kom én tsk. Brunsviger creme i hvert hul i de 8 cirkler
Følg anvisningen på pakken til vaniljecremen (Der skal kun tilsættes mælk) og kom derefter én tsk. creme oven på brunsviger cremen. Gem resten
Pensel fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og lad dem hæve lunt i ca. 45min
Tænd oven på 190 grader og bag dem godt gyldne i ca. 12-14 minutter, og lad dem køle helt af
Brunsviger Flødecreme
Vend resten af vaniljecremen sammen med brunsviger creme
Pisk fløden til skum og vend sammen med vaniljecremen, tilsæt brun farin og sprøjt med en sprøjtepose, cremen på dine fastelavnsboller
Drys evt. med lidt kakaopulver og server