Gammeldags Fastelavnsboller
Opslået af Tine den
Gammeldags Fastelavnsboller
Antal Stjerner
Portioner
12
Store bløde og luftige fastelavnsboller, fulde af den lækreste mandel remonce & vaniljecreme
En Go-To opskrift som er nem at gå til og som kan varieres i det uendelige
Ingredienser
-
Odense Mandel remonce
-
Vanilje creme
-
120g smør
- 2 dl mælk
- 50g gær
- 2 æg (str M/L
- 50g sukker
-
500g hvedemel
- ½ tsk kardemomme
-
½ tsk fint salt
-
10g Bageenzymer
-
1 pose Oetker Vaniljecreme
-
4 dl. mælk
-
Glasur
-
Chokoladespåner
Du skal bruge
Bollerne
Vaniljecreme
Pynt
Sådan gør du
Bollerne
Smør smeltes i en kasserolle, tilsæt mælk og opløs så gæren heri
Hæld mælken i en skål, tilsæt æg og sukker og rør let.
tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem, ca. 10 min og gerne på røremaskine.
Den skal være smidig og ikke klistret.Kom dejen i en ren skål og sæt dejen overdækket til hævning et lunt sted, i 45 min
Vaniljecreme
Bland posens indhold med mælken, pisk godt sammen og sæt på køl til den skal bruges
Efter hævning
Dejen vendes ud på et meldrysset bord, og rulles ud i ca. 50 x 40cm
Skær 12 lige store kvadrater (eller 15 hvis du ønsker små boller)
Fordel mandelremoncen på de 12 flader og derefter vanilje cremen
Saml de 4 hjørner, tryk dejen sammen med fingrene og saml derefter de nye 4 hjørner og form kort bollen med hånden, så samlingen er nederst og du har en glat overflade
Sættes på 2 bageplader med god afstand (6 på hver)
Hæver derefter yderligere 1 time
Pensles med æg og bages gyldne ved 180 grader i ca. 12 min varmluft
Afkøl og pynt med glasur og toppings
Note
Opbevares i condibøtte