Golden brownie med Karamel & Citron
Opslået af Tine den
Golden brownie med karamel & Citron
Antal Stjerner
Portioner
12
Den lækreste findeste forårs agtige kage, som består af en konfekt brownie bund på gold, med knas.
En lemon karamel & hvis chokolade/citron mousse
Jeg har lavet kagen helt enkelt i Fairytale fra Silikomart, pyntet med et tyndt lag velvet spray og vaffel sommerfugle.
Men kan også laves i ex. Eclipse
Ingredienser
-
Silikomart Fairytale
-
eller SIlikomart Eclipse
-
Vaffel sommerfugle
-
Velvet spray
-
ø16 kagering
-
100g Gold chokolade
-
40g smør
-
1 æg
-
90g sukker
-
10g brun farin
-
20g mel
-
25g Gold chokolade
-
25g Pistacie kerner
-
100g Callebaut karamel
-
50g Lemon creme
-
3 blade husblas
-
100g hvid chokolade
-
saft af 2 citroner
-
skal af 1 citron
-
½ tsk. vaniljepulver
-
1 ½ dl. fløde
-
4 ½ dl fløde
Det skal du bruge
Bunden
Topping
Lemon Karamel (Indlæg)
Hvid chokolade/citron mousse
Sådan gør du
Bunden
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Smelt chokolade og smør sammen i en kasserolle
Pisk sukker og æg lyst og luftigt og vend den smeltede chokolade/smør heri
Sigt mel i, og vend det godt sammen.
Fordel dejen i en ø16 form med bagepapir i kanten og under
Topping
Hak chokolade og pistacie groft, og fordel ovenpå den ubagte bund
bag kagen i ca. 25min og lad den afkøle helt.
udstik/skær den derefter i ø13cm, så den passer ned i din form
Indlæg
Mix karamel og lemon godt sammen i en skål, og smør et tykt lag ovenpå din bund, og sæt den herefter på frys i ca. 30min
Moussen
Udblød husblas i koldt vand i minimum 5 min.
Kom chokolade, citron saft & skal, vaniljepulver & 1 ½ dl. fløde op i en kasserolle, og varm det langsomt op, indtil chokoladen er smeltet.
Tag derefter af blusset og lad det køle nedPisk 4 ½ dl. flødeskum til let skum, vend sammen med chokolade/citron cremen lidt af gangen, til alt er vendt sammen.
Kom moussen i din form, med nogle cm. til kanten og læg din bund ned i - med bunden op.
Sæt kagen på frys i minimum 4 timer, meget gerne til dagen efter.
Befri den herefter fra formen, sprøjt et tyndt lag velvet spray og lad den tø op på køl iminimum 3 timer.
Pynt og server
Del dette opslag
- Tags: Kager