Jordbær Koldskålskage
Opslået af Tine den
Jordbær Koldskålskage
Antal Stjerner
Portioner
12
Sommeren er over os – Hvilken dejlig tid.
Solen skinner og de lækre små danske bær, pibler frem…
Og hvis der er noget vi elsker herhjemme, så er det nye danske jordbær OG koldskål.
Her sammensat i en skøn harmoni.
Ingredienser
- Form Ø16
- Form Ø20
- Stavblender
- evt. minihakker
- 80g marcipan
- 80g sukker
- 40g mel
- 70g smør
- 1 æg
- 200g lækre jordbær – Danske solmodne smager bare af aller mest
- 50g sukker
- 3 tsk citronsaft
- ½ dl. vand
- ca. 8 kammerjunkere
-
5 blade husblas
- Resten af din Puré
-
50g RUBY chokolade
- 1 tsk vaniljepaste
- 2 dl jordbær koldskål (Jeg bruger den røde fra Arla)
- 3 dl fløde
Du skal bruge
Bund
Puré
Koldskålsmousse
Sådan gør du
Bund
Alle delene blandes godt til en lind masse.
Jeg benytter en minihakker, som nemt og hurtigt kører det hele sammen.Fordel din masse i en Ø16 form, og bag bunden ved 180 grader i 25 minutter
Afkøl i formen
Puré lag
Hele herligheden koges godt sammen, køres lind med en stavblender og sigtes derefter
Fordel 5-6 spsk. udover din bund, og knus kammerjunkerne groft udover
Kom bunden i fryseren imens du laver din koldsskålsmousse.
Koldskålsmousse
Husblas udblødes i koldt vand
Puré, vanilje og RUBY kommes i en lille gryde og varmes sammen, uden at koge. Tilsæt husblas og rør godt sammen
Tag gryden af blusset, afkøl let og hæld din jordbær koldskål i og vend sammen.
Pisk fløden til let skum, og vend sammen med din jordbærkoldskål lidt af gangen.
- Placer din afkølede bund, i midten af en Ø20 silikoneform (evt, bagering med kageplast i) og hæld din koldskålsmousse over.
Start langs siderne og sidst over toppen, bank den let ned i bordet så toppen glatter sig ud. Evt. udglat med en paletkniv.
Lad kagen sætte sig på frost, minimum 3 timer, dog gerne natten over.
Pynt med friske jordbær og server
Del dette opslag
- Tags: Kager