Nytårs Kage med Passion
Opslået af Tine den
Nytårs Kage med passion
Antal Stjerner
Kategori
dessert
Portioner
4
Forb. tid
1 Time
Tid
3 Timer
Den lækreste dessert kage med syndig chokolade, passion & en fløjlsblød mousse og knasende tuille.
Nem at gå til og kan laves i step over flere dage eller i god tid
Ingredienser
-
Silikomart Truffels 120 eller Dolce Tartufo
-
Silikomart Corona
-
Halvkugle ø4
-
35g vand
-
50g Passionsfrugt puré (alternativt 2 tsk smagspasta)
-
25g sukker
-
½ tsk. vanilje sukker
-
1 blad husblas
-
75g marcipan
-
50g blød smør
-
50g sukker
-
10g kakao pulver
-
35g mel
-
1 æg
-
10-20g mørk chokolade/bage chokolade
-
2 blade husblas
-
40ml fløde
-
1 spsk. Passionsfrugt smagspasta
-
35g hvid chokolade
-
½ tsk. vaniljesukker
-
200 ml. fløde
-
Evt. resten af din passionsfrugt pure fra indlæggende
-
10g æggehvide
-
10g fløde
-
10g flormelis
-
15g mel
- ½ tsk olie
- 3 blade husblas
-
100g mørk chokolade
-
60 ml mælk
-
60 ml fløde
- 50g sukker
-
Sort pasta farve/pulver/color mill
Du skal bruge:
Passions Indlæg
Bund
Mousse
Tuille Kiks
Glaze
Sådan gør du
Passions indlæg
Udblød husblas i koldt vand i min. 5 minutter
Kom resten i en gryde, kog det op til sukkeret er smeltet og smelt husblas heri.
Fordel i 4 halvkugler og sæt på frys, gem resten til senere.
Bund
Kom alle delene i en mini hakker og kør til en glat dej.
Fordel i en 20x20 form med bagepapir i og kom hakket chokolade evt. bage chokolade ovenpå.
Bag 8 minutter ved 200 grader og afkøl helt.
Udstik i ø4 bunde
Mousse
Udblød husblas i koldt vand
Kom 40ml fløde, smagspasta, chokolade og vanilje i en kasserolle og smelt sammen - tilsæt her puré hvis du havde mere tilovers, udblød herefter husblas heri
Pisk 200ml fløde til let skum og vend sammen.
Fyld dine forme op ca. 1 cm fra kanten.
Frigør dine halvkugler fra formen og placer dem oven på bunden og sæt dem ned i moussen med bunden oppe mod åbningen.
Sæt kagerne på frys i minimum 3 timer - gerne natten over
Tuille krans
Bland alle ingredienserne godt, smør dejen godt ud i formens huller og bag dem 5 minutter ved 180 grader.
Fjern dem straks fra formen.Pensel med guldstøv
Opbevares i en tætlukket bøtte indtil brug
Glaze
Husblas udblødes i koldt vand
Mælk, fløde og sukker koges op, til sukkeret er smeltet
Lagen hældes over chokoladen, tilsæt farve og husblas og blend med stavblenderen helt nede, så der ikke kommer bobler
Afkøl glazen til ca. 33 grader – eller til du fornemmer at den begynder at blive tyktflydende.
Befri din kage fra silikoneformen, placer på en rist og fordel glazen over.Pynt med din tuille kiks lige inden servering
Del dette opslag
- Tags: Nytår