Passion & Champagne
Opslået af Tine den
Passion & Champagne
Antal Stjerner
Kategori
Dessert
Portioner
6
Forb. tid
1 Time
Tid
3 Timer
Sød og syrlig, perfekt til nytår, forår, sommer… ja altid 🙂
Formen er Mini Dot fra Silikomart
Nem at gå til for alle
Ingredienser
-
Silikomart Mini Dot
-
Pavoni Bonsai
-
Kagering Ø18cm
- 50g Marcipan
- 50g Sukker
- 50g Pistacienødder
- 25g Mel
- 45g Smør
- 1 æg
- 1 blad husblas
-
30g Passionsfrugt uden kerner (alternativt 3 spsk smagspasta)
- 40g vand
- 20g sukker
- 3 blade husblas
- Resten af pureen
- 1 dl. Champagne (Jeg bruge en sødlig)
- 1 tsk Vaniljepaste
- 2,5 dl. fløde
- 20g æggehvide
- 20g fløde
- 20g flormelis
- 5g kakao
- 20g mel
- ½ tsk olie
- 120g hvid chokolade
- 120 ml mælk
- 3 blade husblas
- 50g sukker
-
Hvid farve
- 1 blad husblas
- 1 dl. Champagne
- 20g sukker
- Guldstøv
Du skal bruge disse forme
Bund
Passions Puré
Mousse
Tuille
Glaze
Gelé
Sådan gør du
Bund
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft,
Kom alt undtagen æg i en minihakker og blend godt sammen, tilsæt æg og kørt til dejen er samlet.
Kommes i en ø18 form og bages i ca. 20min
Afkøles og udstikkes i 6 runde stykker
Passionsfrugt Puré
Udblød husblas i koldt vand i min. 5 minutter Kog vand, Passionssaft og sukker sammen i 2-3 min, og sigt derefter kernerne fra. Tilsæt husblas og støb 6 små halvkugler. Sæt dem på frys i ca. 1 time og gem resten af pureen til senere.
Mousse
Udblød husblas i koldt vand, i min. 5 minutter.
Varm champagne og den resterende puré op, og kog sammen i 2-3 minutter og smelt husblas heri.
Pisk fløde til let skum, og tilsæt en smule af passions/champagne blandingen, vend sammen og vend derefter det hele op i flødeskummetFordel moussen i de 6 huller, ca 1 cm fra kanten, kom dit passions indlæg i og derefter bunden.
Glat overfladen og lad dem sætte sig på frys i minimum 3 timer, gerne dage.
Tuille
Bland alle ingredienserne godt, smør dejen godt ud i formens huller og bag dem 5 minutter ved 180 grader.
Lad dem afkøle 2 min. før de fjernes fra formen. Pensel med guldstøv
Glaze
Husblas udblødes
Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet
Lagen hældes over chokoladen, tilsæt farve og blend med stavblenderen helt nede, så der ikke kommer bobler
Afkøl glazen til ca. 30 grader – eller til du fornemmer at den begynder at blive tyktflydende.
Befri din kage fra silikoneformen, placer på en rist, og sæt et lille glas eller udstikker i fordybningen, så denne forbliver fri for glaze.
og fordel glazen over.
Gelé
Udblød husblas i koldt vand i 5 min.
varm champagne og sukker op, til sukkeret er smeltet, smelt husblas heri.
Afkøl og tilsæt guld støv.
Kom en smule i fordybningen på din kage, pynt med tuille og server.
Del dette opslag
- Tags: Nytår