Nytårs Stjerner med hindbær
Opslået af Tine den
Nytårs Stjerner med hindbær
Antal Stjerner
Portioner
6
Vanvittig lækre og virkelig smukke nytårs stjerner.
Kagen består af en Mazarinbund, en knasende lag bær creme, hindbær puré og en cremet lys chokolademousse
Kagen er toppet med en sprød tuille
Ingredienser
-
Martellato Silikoneform Marina
-
Funcakes spray - Bright Gold
-
Tuilleforme - Mandala
-
70g marcipan
-
70g sukker
-
35g mel
-
60g blødt smør
-
1 æg
-
80g Crema Ruby
-
¼ tsk. vaniljepulver
-
15g feuilletineknas
-
200g frosne hindbær
-
½ dl vand
-
3 tsk. citron saft
-
60g sukker
-
1 tsk. Agar Agar
-
2 blade husblas
-
1 dl. fløde
-
125g lys chokolade
-
2,5 dl. fløde
-
10g æggehvide
-
10g fløde
-
10g flormelis
-
½ tsk. kakao
-
¼ tsk. olie
-
10g mel
Du skal bruge
Bunden
Knasende lag
Hindbær puré
Mousse
Tuille
Sådan gør du
Bunden
Mix marcipan, sukker, mel og smør godt i en skål
Tilsæt ægget og samle dejen
Fordel i en bageform ca. 20x18cm - Har du ikke den rette størrelse, så læg staniol pølser rundt i kanten under bagepapiret.
Det er ikke så vigtigt at kanten er pænBages i ca. 18min ved 180 grader til den er gylden.
Afkøl helt
Knasende lag
Rør alle delene sammen og smør ud ovenpå den afkølede bund i et jævnt lag
Hindbær Puré
Kog hindbær, vand, sukker og citron godt sammen i 5-10min.
Stavblend massen og si kernerne fra.
Kom ca. ⅓ af kernerne retur i saften og hæld tilbage i gryden.Tilsæt agar agar og kog op under omrøring i 1-2 min.
Afkøl til stue temp og fordel ovenpå det knasende lag
Lad det hele sætte sig helt sammen, og udstik/udskær så 6 bunde der passer i formen
Moussen
Udbløde husblas i koldt vand i min. 5 minutter
Smelt 1dl fløde og chokoladen sammen i en lille gryde, og smelt derefter husblas heri.. Afkøl let
Pisk 2,5 dl. fløde til let flødeskum og vend chokolade cremen i
Fyld stjerne formen ⅓ op og sæt på frys i 5-10min.
Kom derefter resten af chokolade moussen i, ca 1,5 cm fra kanten og tryk så bundene i, og lad stjernerne sætte sig på frys, i minimum 3 timer.
Tuille
Bland alle delene godt og smør tyndt ud i din tuilleform
Bag ca. 5min ved 180 grader.
Så snart de tages ud af ovnen, fjernes de fra formen og lægges i ex. en rund form, så de buer let i kanten
Pynt
Tag de frosne kager ud af formen og giv dem et let spray guld og lad dem tø op på køl
Inden servering placeres den knasende tuille på toppen og der sluttes evt. af med et lille drys guldstøv
Del dette opslag
- Tags: Nytår