Nytårskage med Citron
Opslået af Tine den
Nytårskage med Citron
Antal Stjerner
Portioner
10
Super lækker og nem nytårskage til årets sidste fest.
Kagen består af en fugdy brownie med ristede mandler, som giver et lækkert crunch.
Et indre af karamel & lemon, en nem citron mousse og så er den pyntet med sød marengs og et 2025 sukkeprint
Ingredienser
-
Kagering ø16/justerbar
-
Silikoneform ø18 / eller ø18 engangsform
-
Sukkerprint 2025
-
Chablon måtte - Stjerner (Hvis du ønsker stjerne pynt)
-
40g mandler
-
90g mørk chokolade
-
40g smør
-
1 æg
-
100g sukker
-
1 knps. flagesalt
-
20g mel
-
50g Karamel
-
50g Lemon creme
-
70g Citron mousse pulver
-
85g kold vand
-
3,5 dl. fløde
-
Flødebolleskum
-
Hvid chokolade
Du skal bruge
Bunden
Fyld
Mousse
Pynt
Sådan gør du
Bunden
Hak mandlerne let og rist dem 5-10min i ovnen ved 175 grader
Smelt chokolade og smør i en lille gryde
Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt i en skål, og vend herefter chokolade/smør blandingen i. Vend mel og salt i.
Rør de ristede mandler i og bag i en ø16 form
Bag ved 175 grader i 20-25 min
Afkøl helt
Fyld
Sprøjt ringe på den afkølede bund, skiftevis med karamel og lemon creme.
Placer herefter bunden i bunden af din ø18 silikoneform
Mousse
Bland moussepulver og vand i en skål, tilsæt fløden og pisk til en cremet mousse, ala blød flødeskum.
Fordel langs kanterne og ovenpå bunden, og glat overfladen
Frys kagen i minimum 3 timer.
Tag den ud i god tid før servering og lad den tø op på køl
Pynt
Inden servering:
Pisk flødebollepulver og vand godt sammen, til en meget sej marengs.
læg dit sukkerprint midt på kagen og sprøjt marengs i et fint mønster langst kantenTemperer din hvide chokolade, og lav små stjerner på din måtte, brug som pynt når de har sat sig
Note
Kagen kan uden pynten, med fordel laves flere dage i forvejen
Del dette opslag
- Tags: Nytår