Rudolf Flødeboller
Opslået af Tine den
Rudolf Flødeboller
Antal Stjerner
Portioner
15
Den søde juletid er inden længe over os… Elsker denne tid på året.
Fuld af lys, kærlighed og magi…. Og nu også søde skønne Rensdyr flødeboller – bedre kendt som Rudolf.
Her giver jeg jer opskriften på 15 søde af slagsen..
Ingredienser
- Sugareyes
-
Røde chokolade knapper
- Julekrymmel
- 200g Rå Marcipan
-
1 tsk. Pebernød krydderi
- Lidt flormelis
- 200g sukker
- 100g æggehvide
- 0,6 dl vand
- 150g lys chokolade
- 150g Mørk chokolade
- 30g kakaosmør
Du skal bruge
Bunde
Skum
Overtræk
Sådan gør du
Bunde
Ælt Marcipan og krydderi godt sammen
Udrulles til ca 2-3 mm i lidt flormelis, og udstikkes i runde bunde med Ø5cm
Bundene placeres på en bageplade og bages 5-7min ved 180 grader, til de er let gyldne i kanterne
Afkøl
Skum
Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det sammen til temperaturen rammer 115 grader
Pisk æggehviderne stive lige inden sukkerlagen er klar, og hæld det derefter i, imens der piskes godt
Pisk skummet ved høj hastighed i ca. 10 min – eller til skålen er afkølet. Skummet skal kunne danne top på piskeriset
Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt toppe på bundene
Drys skummet med lidt Pebernød krydderi, så første bid emmer af jul…
Lad flødebollerne stå og sætte sig på bordet, imens du temperer din chokolade
Overtræk
- Start med at temperer din chokolade
Du kan følge min guide på nem chokolade temperering lige HER
Tag lidt af chokoladen fra, kom den i en sprøjtepose og klip et lille hul.- Sprøjt 15 par gevirer på et stykke bagepapir, de behøver ikke være perfekte og må gerne være uens.
- Læg bagepapiret i fryseren i 5-10min, imens du begynder at overtrække dine flødeboller.Overtræk 5 af gangen, og inden chokoladen sætter sig, dypper du enden af geviret i chokolade, og trykker den ind i selve flødebollen
Hold kort, eller pust så de sætter sig. og kom en smule krymmel rund i kanten (når du det ikke, kan det gøres til sidst)Fortsæt til alle flødebollerne er overtrukket
Kom resten af chokoladen i din sprøjtepose, og sæt øjne og næse på, når chokoladen er hærdet.
- Nåede du ikke krymmel tidligere, så læg en tynd stribe chokolade i bunden nu, og dyp i krymmel.
Del dette opslag
- Tags: Jul