Små Lemon Cheesecakes
Opslået af Tine den
Små Lemon Cheesecakes
Antal Stjerner
Kategori
Portions Kager
Portioner
8
Forb. tid
30 Minutter
Tid
3 Timer
Sød men syrlig portionsanrettet Cheesecake, bestående af en sprød kiksebund og en syrlig citron ostecreme toppet med en lækker creme på Lemon chokolade.
Kagen er lavet i en silikoneform, så du uden besvær kan lave 8 ensartede kager, selv som helt nybegynder.
Ingredienser
-
SIlikomart Cylinder SF119
-
Wilton 1B
- 100g Digestive kiks
- 20g Hasselnød krokant
- 70g smeltet smør
- 3 blade husblas
- 1/2 dl fløde (1)
- 1 citron - skal og saft heraf
- 40g hvid chokolade (Jeg bruger W2 fra Callebaut)
- 50g flormelis
- 50g Creme fraich
- 100g smørost natural
- 2 dl fløde (2)
- 80g Lemon Chokolade
- 125g Fløde
- 1 tsk. Vaniljesukker
Du skal bruge:
Bund
Oste Creme
Lemon Creme
Sådan gør du
Bund
knus kiksene helt fint, og vend dem sammen med hasselnødkrokant og den smeltede smør.
Fordel kiksemassen i de 8 forme, og pres det godt sammen.
Oste Creme
Udblød husblas i koldt vand
Kom 1/2 dl fløde (1) saft og skal af citronen og hvid chokolade i en kasserolle, og opvarm med lav varme til chokoladen er smeltet, tilsæt den udbløde husblad og rør godt sammen.
Pisk flormelis, creme fraich og smørost sammen, til en ensartet creme uden klumper, og pisk 2 dl fløde (2) til let skum.
Vend først chokoladecremen i ostemassen og derefter i den let piskede fløde.
Fordel cremen i de 8 forme, og sæt formen på frys i minimum 3 timer, gerne længere.
Lemon Creme
Kom chokolade, fløde og vaniljesukker i en kasserolle og varm langsomt op indtil chokoladen er smeltet. Hæld i en skål, dæk med film og lad cremen køle helt ned, gerne over natten.
Pisk cremen op til en fast sprøjtbar creme, kom i en sprøjtepose med en tyl og fordel sirligt på toppen. Pynt med små chokoladepåskeæg.
Note
Kagerne kan med fordel laves i god tid og fryses
Del dette opslag
- Tags: Cheesecake