Tropisk kage med Passionsfrugt
Opslået af Michelle Olsen den
Tropisk kage med Passionsfrugt
Antal Stjerner
Portioner
12
Syndig og sommerlig kage, med friske noter af troperne.
Består af en lækker brownie bund, en lag tropisk knas, frisk Passionsfrugt mousse lavet på vores Fruitymix og en spejlblank glaze toppet med en chokolade creme.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Michelle Olsen, fra Den Store Bagedyst 2022
Ingredienser
-
Silikoneform - Eclisse
-
ø18 kagering
- 65g sukker
- 65g brun farin
-
1 æg og 30g æggehvider
- 75 g lys chokolade
- 1 spsk kakaopulver
- 50 g olie
- 1 tsk vaniljesukker
-
40g mel
- 1/2 spsk majsstivelse
- 1 drys salt
-
100g Crispy Tropical Creme
- 3 ark husblas
-
120 g Fruitymix - Passionsfrugt
-
30 g sukker
- 3 dl fløde
- 1 ark husblas
- 50g chokolade
- 1 dl fløde
- 4 ark husblas
- 100g glukosesirup
- 150g sukker
- 100g vand
- 100g kondenseret mælk
- 150g hvid chokolade
- Farve til indfarvning (brug enten progel eller colormill)
Du skal bruge
Brownie
Tropisk Knaslag
Passionsfrugt mousse
Mælkechokolade creme
Glaze
Sådan gør du
Brownie
- Smelt chokolade i mikroovnen og lad den stå mens du laver resten.
- Pisk sukker og æg til en luftig æggemassen. Kom chokoladen heri og vend til sidst resten af elementerne heri.
Kom det i en ø18 kagering og bag ved alm ovn 160 grader i 35 minutter. og afkøl
Når den er færdig udstikker du bunden i ø14 eller ø16 for at den passer i silikoneformen.
Tropisk knaslag
Smør tropisk creme ovenpå og sæt kagen på frys.
Passionsfrugt mousse
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
Kom fruitymix og sukker i en lille gryde og varm op.
Kom udblødt husblas heri og smelt sammen
Pisk fløden til en let skum og vend den af flere omgange i din passionsfrugt.
- Hæld moussen i din silikoneform og vend din frosne bund med brownien opad ned i din mousse og stil på køl i minimum 3 timer eller natten over.
Mælkschokolade Creme
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokolade lidt og varm din fløde op til lige under kogepunktet. Kom husblas i din varm fløde og hæld over din chokolade.
Stavblend til homogen masse og sæt film på overfladen og på køl natten over eller minimum 3 timer.
- Pisk den luftig og kom i sprøjtepose og pynt kagen med små toppe.
Glaze
Kom husblas i blød i koldt vand.
Kom glukose, vand og sukker i en lille gryde og varm det op til sukkeret er smeltet. smelt så husblas heri.
Kom chokoladen i en høj kande hvor du hælder din varme masse over. Hæld derefter den kondenseret mælk i.
Stavblend glazen i 1 minut og indfarv herefter.
I denne opskrift har jeg brugt orange colormill og gul progel pastafarve.
- Lad glaze køle ned til 31 grader.
- Tag din frosne kage ud af sin silikoneform og glaze nu din kage.
Del dette opslag
- Tags: Kager